Zápis z jednání Rady rodičů a vedení CK dne 2.června 2014

02.06.2014 08:30

 

Komentář : Rodiče měli opět výhrady k možnosti ukončení Smluv z důvodu neplacení s tím, že vyúčtování stále nechodí pravidelně, je červen a stále není vyúčtování za březen! Mgr. Komárek se zeptal, jestli to rodiče řekli vedoucímu služby. Rodiče sdělili, že to je zbytečné, protože celé vedení to přece ví a řeší již od ledna. Mgr. Komárek sdělil, že to slyší poprvé, takže to vedení neřeší, že ho zaměstnanci neinformovali, že by byl nějaký problém a zopakoval, že to slyší poprvé (tvrzení Mgr. Komárka jsou nepravdivá, máme k dispozici korespondenci s Mgr. Komárkem již od ledna, kde přímo Mgr. Komárek píše o zvážení možnosti prodloužení lhůty z důvodu pozdních vyúčtování).
Dále probíhaly jednotlivé body návrhů nových Smluv (pozn. o tom, že rodičům budou podstrkovat překvapivé Smlouvy se zkrácenou lhůtou k podpisu během prázdnin nepadlo ani slovo).
Mgr. Komárek sdělil, že vyjádření zřizovatele je, aby se pracovalo s variantou č. 1 - speciální školka pro děti s poruchou autistického spektra. Ředitelka školy požádala o písemný příslib prostor pro družinu a vyjádření ke školce.
Projednávala se změna jednacího řádu Rady rodičů. Rodiče opět vyslovili názor, aby každý rodič, který má o dění zájem a chce se vyjádřit měl možnost se kdykoliv Rady rodičů zúčastnit. Od toho by Rada rodičů měla být a fungovat. Aby to nebylo omezené pouze tak, že tito daní lidé a nikdo jiný. Neomezovat možnost projevu. Mgr. Komárek sdělil, že přepracovali jednací řád a snažili se tam tyhle prvky zakomponovat (pozn. tvrzení Mgr. Komárka je nepravdivé. V návrhu nic takového zakomponováno nebylo a naopak ještě odvolal stávající členky Rady rodičů. Jestli Rady rodičů probíhají nebo ne pravděpodobně nikdo z rodičů neví. Informovanost rodičů od tohoto data skončila).
Předsedkyně Rady rodičů sdělila, že by bylo dobré svolat skupinu ke kulatému stolu, aby se uživatelům vysvětlilo, jaká nová skupina na Kociánce bude a co to obnáší. Mgr. Komárek sdělil, že časově nešlo zrealizovat v červnu a primárně bude setkání s MUDr. Ošlejškovou. Pak se domluvíme, co bude dál. Takhle narychlo nemůžeme dělat kulatý stůl se vším všudy. Bude se to dávkovat.
 
Další schůzka Rady rodičů proběhne v září, protože o prázdninách bude problém se sejít (pozn. Jestli zářiová schůzka proběhla a co se na ní řešilo pravděpodobně nikdo z rodičů neví, protože Mgr. Komárek rodiče, kteří předávali informace ostatním odvolal. Informovanost je tedy nulová.).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zápis z jednání Rady rodičů dne 2. června 2014 v 8.30 hod. v zasedací místnosti budovy A v Centru Kociánka

Program jednání:

1. nové smlouvy

2. školka - její využití

3. Změna jednacího řádu

4. diskuze ke kulatému stolu - možnost rozšíření o další skupinu uživatelů

V úvodu jednání proběhla informace, že vypadl jeden člen, takže za Domovní radu byl přizván pan Kypr, který bude zastupovat DOZP.

 

Probíhalo projednání jednotlivých bodů:

Bod č. 1 – Nové smlouvy

Rodiče měli opět výhradu k opožděnému vyúčtování s tím, že je červen a stále ještě není vyúčtování za březen. Což by mohl nastat problém při neplacení za služby. Mgr. Komárek se zeptal, jestli to rodiče řekli vedoucímu služby. Rodiče na to odpověděli, že je přece zbytečné, aby to říkali vedoucímu služby, když to celé vedení ví, tak je zbytečné, aby každý rodič chodil zvlášť za vedoucím služby, když to přece vedení ví. Mgr. Komárek sdělil, že to slyší poprvé, takže to celé vedení neřeší.  Rodiče sdělili, že tohle řešíme od samého počátku, kdy jsme začali řešit smlouvy, že vyúčtování chodí extrémně pozdě. Mgr. Komárek opět sdělil, že to slyší poprvé. Rodiče sdělili, že si nemyslí, že to slyší poprvé, když jsme se o tom bavili již před půl rokem a před čtvrt rokem. Mgr. Komárek sdělil, že ho zaměstnanci neinformovali, že by byl nějaký problém.

V příloze toho zápisu je korespondence mezi panem Mgr. Komárkem a předsedkyní Rady rodičů Kamilou Volejníčkovou, ze které je zřejmé podle bodu 2., že diskuze na téma zpožděných vyúčtování probíhá s panem ředitelem již od ledna 2014.

Dále se probíraly jednotlivé body návrhu smlouvy. Nejvíce námětů měl pan PhDr. Spáčil, takže jako návrh řešení bylo, že Mgr. Komárek rozešle mezi členy Rady rodičů „řád“ a pan PhDr. Spáčil rozešle sepsané připomínky ke smlouvám.

Bod č. 2 – Školka a její využití

Mgr. Komárek sdělil, že vyjádření zřizovatele je, aby se pracovalo s variantou č. 1 – speciální školka pro děti s poruchou autistického spektra. Ředitelka školy požádala o písemný příslib prostor pro družinu a vyjádření ke školce. Mgr. Komárek přislíbil paní ředitelce školy, že neprodleně, nejpozději do konce tohoto týdne zašle vyjádření jak ke školce, tak k družině.

Bod č. 3 – Změna jednacího řádu

Předsedkyně Rady rodičů vyslovila názor, že je to Rada rodičů, tudíž pokud má některý rodič o dění zájem se vyjádřit a když se termín sdělí dostatečně časově dopředu a ozve se, tak aby měl možnost se kdokoliv z rodičů zúčastnit a vyjádřit. Od toho by ta Rada rodičů měla být a fungovat. Aby to nebylo omezené, že pouze tito daní lidé a nikdo jiný, neomezovat jim možnost projevu. Mgr. Komárek sdělil, že byl daný jednací řád a tím byly dané nějaké počty osob. Rodiče sdělili, že jde o to, jestliže někoho z rodičů projednávané body zajímají, aby měl možnost se zúčastnit. Kdo chce přijít, ať přijde. Mgr. Komárek sdělil, že přepracovali jednací řád a snažili se tam tyhle prvky zakomponovat. Přislíbil rozeslání, aby se změny na příštím jednání měly možnost schválit, ideálně ještě před tím připomínkovat.

Bod č. 4 – Diskuze ke kulatému stolu

Předsedkyně Rady rodičů sdělila, že by bylo dobré svolat skupinu ke kulatému stolu, aby se uživatelům vysvětlilo, jaká nová skupina na Kociánce bude, co to obnáší. Mgr. Komárek sdělil, že kulaté stoly konzultoval v rámci projektu Transformace sociálních služeb, akorát to časově nešlo zrealizovat v červnu. Nebyl by to kulatý stůl, ale spíše odborné setkání s MUDr. Ošlejškovou, aby se mohli zúčastnit zaměstnanci Kociánky a na to by mohl navázat další klasický kulatý stůl. Rodiče sdělili, že jde o to, aby se uživatelé seznámili s novou skupinou, aby věděli, o co jde. Mgr. Komárek sdělil, že primárně bude setkání s MUDr. Ošlejškovou a pak se domluvíme, co dál. Rodiče navrhli, jestli by se také neměl pozvat někdo z APLY. Jestli by o to vedení nemělo zájem, že by to mohlo pomoct i zaměstnancům. Mgr. Komárek odpověděl, že ano, ale teď takto narychlo nemůžeme udělat kulatý stůl se vším všudy. Děláme to postupně, stejně by se neprobralo všechno v rámci diskuze. Bude se to dávkovat.

Další schůzka Rady rodičů proběhne v září, protože o prázdninách bude problém se sejít.