Zápis z jednání Rady rodičů a vedení CK dne 24.února 2014

24.02.2014 08:30

Komentář : Rodiče na tomto jednání opět sdělili nesouhlasné postoje se snižováním kapacity zařízení, se zařazováním rehabilitací mimo školní výuku, s rozhodnutím vedení primárně pronajímat prostory určené pro postižené soukromým subjektům.
Dále se hovořilo o tom, jak je to se zrušením lékařů. Rodiče uvedli, že se stále bojí zaregistrovat, když vedení deklaruje negativní postoj o tom, že zde doktoři stejně nezůstanou. Vedení sdělilo, že tento negativní názor sdělila pouze jedna konkrétní osoba, ředitel s ní promluví a již dále nebude vedení tyto negativní názory vypouštět (není to však bohužel pravda, vedení stále pokračuje v aktivitách ke zrušení doktorů a v měsíci srpnu 2014 opět vydal PR manager Kociánky tiskovou zprávu, kde uvádí, že zde lékaři pravděpodobně nezůstanou).
Dále rodiče požádali o výsledky personálního auditu. Odpověď vedení: Nelze poskytovat. Rodiče se tedy dotázali, jak tedy dopadl audit alespoň v otázce komunikace se zaměstnanci. Toto bylo řešeno s panem ministrem Koníčkem v listopadu 2013. Je už komunikace funkční, řešil tohle audit? Odpověď vedení: Komunikace byla lepší v tom, že se zaměstnanci konečně nebáli sdělit své pocity (pozn. jsme přesvědčeni, že odpověď vedení je lež, že audit naopak prokázal, že komunikace je na velice špatné úrovni a naopak při odpovídání na otázky auditu zaměstnanci museli odpovídat nepravdivě, protože odpovědi odevzdávali svým vedoucím a necítili se bezpečně.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zápis z jednání Rady rodičů dne 24. února 2014 v 8.30 hod.

Přítomni:

Mgr. Tomáš Komárek

Bc. Andrea Křepelová

PhDr. Jiří Altman

Kamila Volejníčková

Pavel Vala

 

 

Rodiče měli výhradu k věkové hranici DOZP, věk do 30 let – proč ne do 40 let. Ohledně naplnění kapacity - jestli se inzerují volná místa pro uživatele, kteří by mohli využívat služeb Kociánky.

Možnost rozšíření o autisty.

Jestli denní stacionář zahrnuje i děti ze školky.

Denní stacionář – kapacita 30 uživatelů se nám zdá málo.

Poskytování osobní asistence žákům základní (od 2. stupně) a střední školy?

Pobytové služby budou převážně používat lidé, kteří mají III. a IV. příspěvek na péči?

Zařazování rehabilitací mimo školní výuku.

Proč se nezvou školy na jednání?

Rozšíření pracovních míst – kde to bude, když se prostory budou primárně pronajímat soukromým subjektům.

Trvá vedení stále na školce pro veřejnost? Myslíme si naopak, že by to primárně mělo být pro postižené.

Žádost rodičů o výsledky personálního auditu. Odpověď vedení: nelze poskytnout, je to interní záležitost.

Jak dopadl tedy audit aspoň v oblasti komunikace vedení se zaměstnanci? Toto bylo řešeno s panem ministrem Koníčkem v listopadu 2013. Je už komunikace funkční, řešil tohle audit? Odpověď vedení: Komunikace byla lepší v tom, že se zaměstnanci konečně nebáli sdělit své pocity.

Jak je to se zrušením lékařů? Největší problém s pediatrem a stomatologem. Uživatelé se bojí zaregistrovat, když vedení má negativní předpovědi o tom, že zde doktoři stejně nezůstanou, že se

neuživí. Vedení sdělilo, že to byla jedna konkrétní osoba, se kterou promluví. Rodiče odpověděli, že vedení ale během jednání neprojevilo nesouhlas s tímto negativním názorem a proto to rodiče považovali za názor celého vedení.

Které osoby se budou zvát na jednání? Negativní názory pana Škaroupky nejsou žádoucí. Vedení: O žádných negativních názorech pana Škaroupky neví. Rodiče říkají, že pan ředitel na jednáních s panem Škaroupkou byl a proto o tom musí vědět.

V rozvojovém plánu se hovoří o maximálním využití příspěvku na péči, postupném navyšování sazeb všech služeb. Z čeho si budou uživatelé hradit ostatní služby mimo Kociánku?

Do rozvojového plánu se stále vrací údaje, o kterých se již v loňském roce hovořilo, že tam nebudou. Důvod?